Lost in Space

Begin jaren ’60 zijn twee Italiaanse broers uit Turijn gefascineerd door de eerste ruimtevaartexperimenten. Met zelfgebouwde en makkelijk te (de)monteren radioapparatuur racen ze bij nacht met hun autootje door de straten en klimmen op stadstorens alwaar ze hun materiaal opstellen en de signalen opvangen van de allereerste Soviet satellieten die in die periode de lucht in gingen.

300 lost in space

Op 2 februari 1961 vangen zij geluiden op waarvan zij na analyse geloofden dat het een Russische cosmonaut was die langzaam stikte nadat zijn satelliet haar beoogde baan om de aarde verlaten had en steeds verder het heelal in zweefde. Enkele dagen later gaf Rusland toe een satelliet te hebben gelanceerd die in de atmosfeer zou zijn opgebrand. Geen woord over de cosmonaut.

Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die geloven dat deze satelliet en haar cosmonaut, perfect ingevroren, nog steeds verder bewegen door de ruimte. Als dat klopt, zou dat betekenen dat er een perfect geconserveerd mensenlichaam op het punt staat om ons zonnestelsel te verlaten.

Lees het volledige, tot de verbeelding sprekende verhaal hier: klik!

En soundtrack tijdens het lezen is deze song uiteraard een inkoppertje: klik!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s